Voor de derde keer op rij was grandcafé KoekenBier de locatie van de Emmakwartier winterborrel. En ook deze keer was het een geslaagd evenment. Uitbater Jeroen v
an der Ham, zelf woonachtig in de Julianastraat in onze wijk, stelde op zondag 18 December jl. de gehele bovenverdieping van zijn grandcafé aan de Kennemerstraatweg voor deze traditionele winterborrel ter beschikking. Straatvertegenwoordigers Saskia Winder en Bernadette Odijk hadden de kerst-aankleding van het bovencafé en de knutselhoek voor hun rekening genomen. Op een groot scherm werden aanvankelijk oude slapstick filmbeelden vertoond, maar brandde het grootste deel van de borrel een digitaal haardvuur.

Voor het kerst-knutselen zelf was wederom heel veel animo vanuit de allerkleinste wijkbewoners. En ook was de aanloop in het cafégedeelte vanuit de wijk groot. Vanaf 17.00  werd er glühwein en hete chocomelk geschonken, maar kon er aan de bar door menigeen alcoholische versnaperingen veel al gratis worden besteld. Het aangeboden kerstbrood en de bittergarnituren werden enthousiast genuttigd. Al met al bleek de kerstborrel een groot succes en dat lag hem niet alleen aan het spontaan ontstaan karaoke gezang op het einde van de avond. Voor herhaling vatbaar was een veel gehoorde wens. Voor 2017 moet nog een datum worden vastgelegd, maar een zondag in december ligt in de lijn van de evenementen planning voor het Emmakwartier.